Vi har blitt forhandler av Bjelin

Produksjon av herdede tregulv skjer i Bjelins meget avanserte og høyteknologiske fabrikk i Viken i henhold til Woodura-teknologien utviklet og patentert av deres søsterselskap Välinge. Med høy varme og svært høyt trykk presses et 0,6 mm tynt trelag på en trefiberkjerne som er belagt med et pulverlag bestående av trepulver, pigmenter og bindemidler. Trepulveret kommer fra avfallet som oppstår under gulvproduksjonen.

Under pressingen, som foregår over en periode på ca. 20 sekunder og 200 graders varme komprimeres og varmes tresjiktet, trepulveret og den øvre delen av kjernen. Bindemidlet smelter, trenger inn i trelaget og kjernen og herder. Det dannes da et komprimert og herdet tresjikt som er forsterket med trepulver og en kjerne som også komprimeres og herdes. Overflaten er mange ganger sterkere, hardere og mer fuktsikker enn det naturlige trematerialet.

Ved pressing trenger trepulveret nedenfra inn i alle naturlige sprekker og sprekker i trelaget, som derved blir helt tette.

For at gulvet skal være stabilt er baksiden også formet på samme måte som fronten. Dette gjør oss i stand til å produsere lengre og mye bredere planker som ikke spenner seg når inneluften er tørr om vinteren.

Etter pressing og herding dannes låsesystemet og til slutt børstes og overflatebehandles gulvet med lakk eller olje på samme måte som tradisjonelle parkettgulv. Resultatet er et ekte tregulv med ekte trefølelse som også er sterkere, mer fuktsikker, mer kostnadseffektivt og mer miljøvennlig!

Den største forskjellen mellom herdet tregulv og tradisjonelle parkettgulv eller finérgulv er at de tradisjonelle gulvene har et trelag som kun er limt til en kjerne. Ingen komprimering og herding utføres og alle kvisthull må fylles, ofte for hånd, i et separat produksjonstrinn.

Bjelin.com